Honden bench bouwen

Voor onze hond Mikky heeft Nicole een nieuwe houten bench gebouwd.

We wilden niet het standaard metalen houten hondenhok in de woonkamer. dus bouwde klusjesvrouw Nicole een op maat gemaakt, handgemaakt hondenhok van hout. Het nieuwe huis voor onze hond is ingebouwd in de kasten onder de televisie.

Mikky’s ras is een Friese Stabij of Stabijhoun. Haar ouders zijn allebei een Friese Stabij. Ze komt niet van een fokker maar uit het nest bij een familie. Ze is enigs kind.

We kregen Mikky net voor de kerst. Eerst moest ze wennen aan ons en wij aan haar. Ze was erg druk, had veel stress en was overal bang voor. Als er een metro in de buurt was, een trein langsreed of een vliegtuig overvloog, was Mikky bang. Overdag sliep ze niet goed, ’s nachts wel.

Luxe bench
Maar gelukkig ging dat vrij snel voorbij. We wandelen lekker veel met onze diva ze tegenwoordig slaapt overdag heel goed. Natuurlijk in haar zelfgebouwde luxe bench.

Ze is een heel gezellig hondje, heel nieuwsgierig en ook heel lief voor kinderen en andere honden.
Mikky is gek op sneeuw. Toen ze drie maanden jong was, lag er veel sneeuw en was er ijs waarop we schaatsten. Ze wilde niet meer naar binnen, alleen nog maar buiten in de sneeuw spelen.

Klusvrouw Nicole bouwde het hondenverblijf op maat met tralies in de deuren voor de hond, zodat het mooi in de woonkamer paste met de stijl van de kasten.

We hebben de hondenkooi mooi weggewerkt met de kleine kastjes in de woonkamer. Als je iets handgemaakt maakt, dus echt een doe-het-zelf meubel, is dat heel handig omdat je de slaapplaats voor je hond dan precies op maat kunt maken. Dit zou niet gelukt zijn met een metalen hondenkennel. De bench die we in de dierenwinkel hebben gekocht is natuurlijk handig om mee te nemen. Als onze hond ergens gaat logeren, kan ze in het draagbare ‘hondenkrat’  slapen.