Oude betonnen tegels worden Portugese patio

Nicole maakt van oude betonnen grindtegels een geweldige Portugese patio.

De “Portugese” tegels die wij hebben gebruikt, komen uit Turkije. We hebben ze Portugese tegeltjes genoemd, omdat je ze daar ook vaak tegenkomt. maar noem ze verder lekker zoals je zelf wilt 🙂

Hoe maak je van ouderwetse betonnen grindtegels weer mooie tegels en bestraat je een geweldig nieuw pad in je achtertuin. Een mooie manier om oud bouwmateriaal te hergebruiken!

Klusvrouw Nicole heeft gratis tweedehands grindtegels opgehaald, oude stukjes cement verwijderd en ze voorzien van mooie Portugese tegels (gemaakt dus in Turkije door Ege Seramik). Het voordeel van het gebruik van losse betontegels is dat je niet een hele bak nieuw beton hoeft te storten als stevige basis. En hergebruik van oud materiaal is milieuvriendelijk en duurzaam.

De betontegels worden goed schoongemaakt met de hogedrukspuit, daarna met een kwast in de primer gezet en beplakt met de vorstbestendige vloertegels. De voegen tussen de tegels worden opgevuld met voegmiddel. De voegen tussen de betontegels worden opgevuld met wit zand om scheurvorming te voorkomen. Dit zijn vloertegels voor buiten die bestand zijn tegen vorst en een antislipwaarde hebben van R9. Je glijdt op deze tegels dus niet snel uit.

Onze achtertuin met ons kleine zwembad, de plunge, heeft een geweldige make-over ondergaan. We hebben een mooie stedelijke patio gemaakt, die ook als terras of pad kan worden gebruikt.
Je kunt deze video gebruiken voor ideeën en inspiratie voor het bestraten van je eigen – misschien kleine en stedelijke – patio.

Wij hebben schaduwplanten geplant, maar je kunt ook weelderige planten gebruiken voor patio’s en terrassen om een oase in je achtertuin te creëren!

Je kunt de tegels ook online bestellen: https://amzn.to/33MKOgw en hier: https://amzn.to/3iNnsOj