Warmtepomp installeren – kosten en verbruik

Hoeveel kost een warmtepomp? En hoeveel levert een warmtepomp op?

Ons kleine zwembad is zomers redelijk op temperatuur, maar is bijna nooit zo behaaglijk dat je er lange tijd in blijft. Zeker als we een slechte zomer hebben, komt de watertemperatuur niet boven de 23 graden uit.

Om langer te kunnen genieten van onze plunge hebben we een warmtepomp aangeschaft. We hebben ook gekeken naar andere manieren om ons zwembad te verwarmen, zoals solarbollen en matten, houtkachel en zonnecollectoren. We hebben zelf ook al een een solar heater gemaakt. (video) Die verwarmde wel iets, maar veel te weinig.  Vaak was het ook zo dat ze veel energie kosten, de energierekening werd heel hoog, het was omslachtig of ze maakten veel lawaai.
En dus gingen we op onderzoek uit naar een betere oplossing en keken we of we kunnen besparen op ons energieverbruik.

We kozen voor een w’eau mini inverter 4kW zwembad warmtepomp van Toppy. Deze zou weinig geluid maken en is niet duur voor een verwarming van je zwembad.

Inverter warmtepomp Nicole Michael DIY

In deze video hebben we getest of de prijs/kwaliteit-verhouding van de w’eau mini inverter heat pump goed is, hoe je deze warmtepomp met een bypass installeert, wat het energieverbruik is en geeft Nicole een eindoordeel.

VIDEO Warmtepomp – Zwembadverwarming installeren